fbpx

Hoe ik werk

Zo’n 12 jaar geleden ontdekte ik dat de opvoeding die ik kende, niet paste bij mijn hooggevoelige kinderen.
En eigenlijk ook niet bij mij, als HSP-moeder. Ik ging op zoek naar manieren die wél werkten voor mij. Ik ontdekte waarom we ons gedragen zoals we doen. En dat leverde hele interessante inzichten op. Ik heb zo onze hooggevoeligheid leren zien als een bijzonder waardevolle eigenschap. Ik gebruik mijn sterk ontwikkelde intuïtie nu om mensen zoals jij te helpen. 

Mijn uitgangspunt? Iedereen is goed zoals hij of zij is. Jij ben niet jouw gedachten. Overtuigingen zijn niet per definitie waar. Jouw kind is niet zijn gedrag. En iedereen leeft volgens een eigen waarheid. Ik help je uitzoomen en inzoomen om te kijken naar onze behoeftes en verlangens. En hoe we daarin verstrikt kunnen raken.
Onze kinderen zijn onze spiegels, van onze goede, maar ook van onze donkere kanten. Delen van onszelf die we soms liever niet (laten) zien. Of die we heel vakkundig ver weg hebben gestopt. Maar als er lang genoeg op een bepaalde knop wordt gedrukt, komt dat deel vanzelf (vaak verwrongen) naar boven.

Je hebt een missie in dit leven. Misschien weet je hem al, misschien niet. Het is datgene dat jij bij te dragen hebt. Waarvoor je hier bent gekomen. Hoe meer inzicht je hebt in je eigen gedrag (wat voortkomt uit jouw eigen blauwdruk, uit jouw familiesysteem), hoe makkelijker het is om alle delen van jezelf te accepteren en hoe meer liefde jij kunt ontvangen, omdat je weer op de goede plek gaat staan. Een prachtige basis natuurlijk om die liefde ook weer door te geven!